Charleroi profiteert niet van Brugse misstap, Lokeren kan puntje pakken

11-02-2018 21:52
7

Sporting Charleroi heeft niet kunnen profiteren van het puntenverlies van Club Brugge (1-1 tegen Waasland-Beveren). De Zebra's kwamen zelf niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Sporting Lokeren.

De wedstrijd kon moeilijk slechter beginnen voor de ploeg van Felice Mazzu. Na amper twee minuten zette nieuwkomer Cevallos zijn eerste actie op in het shirt van Lokeren. Via Hupperts kwam het leer bij De Ridder en die kopte de 0-1 voorbij Penneteau. Charleroi kreeg amper een voet aan de grond in de eerst helft. Lokeren plooide goed terug en kwam af en toe gevaarlijk dreigen.

Pas na de onderbreking kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd. Benavente was meteen dicht bij de gelijkmaker, maar Verhulst kon er nog net met een handje bij. Het was slechts uitstel, want enkele minuten later kopte Fall een knappe voorzet van Rezaei tegen de netten. Lokeren reageerde meteen, maar pogingen van Cevallos en Hupperts waren niet binnen het doelkader.

Charleroi besloot nog een tandje bij te steken en was na de pauze de meest dominante ploeg. Rezaei en Bedia kwamen dicht bij de winnende treffer, maar uiteindelijk moest Charleroi tevreden zijn met een derde gelijkspel op rij. De kloof met leider Club Brugge blijft dus twaalf punten.