Engelsen kunnen hun lof niet op: 'De Bruyne is uniek, hij is een speciaal talent'

Engelsen kunnen hun lof niet op: 'De Bruyne is uniek, hij is een speciaal talent'

11-02-2018 12:08
2

Met drie assists speelde Kevin De Bruyne alweer een geweldige wedstrijd voor Man City. De Rode Duivel kreeg in de Engelse pers dan ook heel wat lof na de 5-1 overwinning.

Zo is ex-speler van Liverpool Jamie Redknapp enorm onder de indruk. "Het is alsof Kevin De Bruyne de wedstrijd in slow motion ziet, en dat is iets wat alle grote spelers doen", klonk het bij Sky Sports.

"De manier waarop zijn verbeelding en zijn brein werken is van een ander niveau: de grote spelers kopen zichzelf tijd, de wedstrijd lijkt stil te staan als ze de bal hebben en De Bruyne heeft die eigenschap. Hij is uniek."

Beste assist-gever
Redknapp stopt niet met de superlatieven. "Ik zou zelfs zeggen dat als je kijkt naar Cesc Fabregas, Frank Lampard en Ryan Giggs - toch de beste assist-gevers in de Premier League - dan denk ik dat De Bruyne de beste is die ik ooit heb gezien in het geven van passen."

"Hij is zo’n speciaal talent. Dat Manchester City hem een contractverlenging gaf, is geweldig voor de Premier League. Hij ziet het spel zo helder en zijn passen zijn uniek. Het is van ''Wauw, heb je dat gezien?'... Dat is wat hij doet: hij doet het onverwachte", besluit hij.