Kane beslist derby van Noord-Londen; Dembélé stort Arsenal in crisis

10-02-2018 15:20

Tottenham Hotspur heeft Arsenal een stevige dreun bezorgd in de strijd om Champions League-kwalificatie. The Spurs wonnen de derby van Noord-Londen, die pas na rust tot leven kwam, met 1-0 en zetten de eeuwige rivaal op zeven punten achterstand. Mousa Dembélé en Jan Vertonghen maakten de wedstrijd vol, Toby Alderweireld zat niet in de selectie.

De eerste helft op Wembley verliep gelijk opgaand en zonder al te veel hoogtepunten. Beide ploegen hielden elkaar in de tang en alleen Harry Kane kwam nog enigszins in de buurt van een doelpunt. De Premier League-topscorer wist een voorzet van Christian Eriksen echter niet tussen de palen te krijgen.

Direct na rust trok Tottenham de wedstrijd naar zich toe. Ben Davies kreeg ruimte om op te stomen aan de linkerflank en wist met een perfecte voorzet het hoofd van Kane te vinden: 1-0. De thuisploeg walste vervolgens over Arsenal heen: Kane, Eriksen, Dele Alli, Laurent Trippier en Heung-Min Son wisten echter niet voorbij doelman Petr Cech te komen.

Arsenal kon pas in de slotfase van zich afbijten, vooral door een glansprestatie van Mousa Dembélé. Het slotoffensief van The Gunners kwam echter te laat. Mede doordat Alexandre Lacazzette in blessuretijd nog een aardige kans misten, heeft Tottenham nu zeven punten voorsprong op Arsenal en klimt het naar de derde plek in de Premier League. Naaste belagers Liverpool en Chelsea komen zondag en maandag nog in actie.