Tegenvaller voor Club Brugge, dertien doelpunten minder in wedstrijdselectie

Tegenvaller voor Club Brugge, dertien doelpunten minder in wedstrijdselectie

10-02-2018 13:15
2

Het aura rond Club Brugge is de voorbije weken een beetje aangetast en dus wordt er zondag maar best gewonnen op het veld van Waasland-Beveren. Ivan Leko zal wel wat moeten puzzelen in zijn basisopstelling. Twee vaste waarden zijn namelijk onbeschikbaar.

Dat Dion Cools er niet bij zou zijn op de Freethiel, was al langer bekend. De rechtervleugelspeler zit een schorsing uit. Daardoor komt Ivan Tomecak meer dan waarschijnlijk in de ploeg. Een fikse tegenvaller is dat ook Abdoulay Diaby niet in de wedstrijdselectie opgenomen werd. De spits uit Mali sukkelt met een lichte blessure, staat te lezen op de officiële website van Club.

Daardoor keren Emmanuel Dennis (vorige keer geschorst) en Lior Refaelov (terug uit blessure) terug in de kern. De afwezigheid van Cools en Diaby laat zich voornamelijk in de offensieve sector voelen. Cools zit momenteel aan drie competitietreffers, Diaby aan tien. Dat is toch een deel productiviteit waar Leko nu niet op kan rekenen. Overigens heeft de Kroaat zijn keuze over de eerste doelman al gemaakt.

Selectie Club Brugge:
Doelmannen: Gabulov - Vermeer - Hubert
Verdedigers: Denswil - Mechele - Scholz - Mitrovic - Tomecak - Touba
Middenvelders: Simons - Clasie - Nakamba - Vormer - Vanaken - Vanlerberghe
Aanvallers: Wesley - Refaelov - Vossen - Limbombe - Dennis