Manchester City is aanslagen op De Bruyne en co. zat en eist harde straffen

Manchester City is aanslagen op De Bruyne en co. zat en eist harde straffen

10-02-2018 11:00
3

Manchester City wil actie ondernemen tegen het harde spel in de Premier League. The Citizens zagen de laatste weken veel spelers geblesseerd wegvallen als gevolg van harde tackles en hebben de FA nu opgeroepen om hardere straffen uit te delen.

Naar aanleiding van blessures bij onder meer Kevin de Bruyne, Phil Foden en Leroy Sané heeft de club een lijstje met negen overtredingen bij de Engelse voetbalbond ingediend. Manchester City hoopt volgens de BBC een verandering in de regels van de FA te kunnen bereiken: wanneer een overtreding door de scheidsrechter is gezien en beoordeeld met een 'lichte straf', moet het incident na afloop van een wedstrijd nogmaals beoordeeld kunnen worden.

Volgens Raheem Sterling (foto) worden de spelers van de Premier League-koploper extreem hard aangepakt. "Sommige tackles zijn echt verschrikkelijk. Dat soort dingen verwacht je niet op het hoogste niveau. Sommige teams schoppen er maar op los wanneer ze achter staan", verwoordt de buitenspeler. Ook Kevin De Bruyne werd dit seizoen al meermaals het slachtoffer van keiharde tackles.

Het lijstje overtredingen op Manchester City-spelers: