Onverwachte meevaller bij Genk: Had voordien nog nooit op die positie gespeeld

Onverwachte meevaller bij Genk: "Had voordien nog nooit op die positie gespeeld"

09-02-2018 17:48
2

Het lijkt KRC Genk weer voor de wind te gaan. De Limburgers verzekerden zich deze week van de bekerfinale en staan bovendien na een heuse inhaalrace weer in de top-zes. Dries Wouters is één van de peilers van het recente succes.

De belofte van Genk kreeg van nieuwbakken trainer Philippe Clement meteen zijn kans, al was dat wel op een voor hem ongebruikelijke positie. Wouters werd opgeleid als verdediger, maar maakt nu furore op het middenveld. "Elke week gaat het beter en beter, wat ook logisch is, want ik had voordien nog nooit op het middenveld gespeeld. Ik denk wel dat ik de kwaliteiten heb om op die positie te spelen", maakt hij zich sterk op de website van de club.

Een opvallende evolutie toch, aangezien onze 21-jarige landgenoot onder voorganger Albert Stuivenberg geen enkele speelkans kreeg. "Het is natuurlijk een groot voordeel als je trainer in je gelooft. Er is nu een hele goede sfeer in de kleedkamer, maar we moeten meteen de knopjes omdraaien voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem. We mogen hen zeker niet onderschatten."