Genk mag na spannend slot op uitdoelpunten naar de bekerfinale

06-02-2018 22:37
11

Dinsdagavond stond de terugwedstrijd in de halve finale van de Beker van België tussen Genk en Kortrijk op het programma. Genk klopte Kortrijk met het kleinste verschil. Na een 3-2 nederlaag in Kortrijk mogen zij dus op uitdoelpunten naar de bekerfinale.

Genk moest na de 3-2 nederlaag in de heenwedstrijd komen in eigen huis en begon dan ook flitsend aan de wedstrijd. Door het rommelige begin van Kortrijk moesten de Limburgers zich echter vooral beperken tot middenveldspel. Na een kwartier voetballen dwong Genk na een rommelige fase een hoekschop af. Pozuelo schilderde die op het hoofd van nieuwkomer Seck. Die buffelde Genk naar een mathematische plek in de bekerfinale. Daarna monopoliseere Genk de bal. Vlak voor rust kwam Kortrijk dan toch enkele keren piepen, maar de Limburgers gingen met 1-0 de rust in.

Na de rust begonnen beide ploegen met meer beleving te voetballen. Dat leverde kansjes voor beide ploegen op, maar op grote mogelijkheden bleef het wachten. Twintig minuten voor tijd lieten zowel Seck en Perbet een geweldige kans liggen om een belangrijk doelpunt te maken voor hun respectievelijke ploegen. Daarna ging Kortrijk resoluut op zoek naar een doelpunt en moesten de Limburgers zich terugtrekken.Dat leverde in het slot van de wedstrijd nog enkele grote kansen op voor de bezoekers. Genk hield echter stand en mag zich zo opmaken voor een bekerfinale tegen Club Brugge of Standard.