OFFICIEEL: Ontslagen Evra vindt terug onderdak in de Premier League

OFFICIEEL: Ontslagen Evra vindt terug onderdak in de Premier League

07-02-2018 16:15
1

Patrice Evra staat op het punt om terug te keren in de Premier League. West Ham United lijkt aan de haal te gaan met de momenteel clubloze Fransman, die vorig jaar werd weggestuurd bij Olympique Marseille.

Dat wordt gemeld door Gianluca di Marzio en Sky Sports. Evra heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met West Ham over een contract en ondergaat woensdag de medische keuring. Daarna kan er getekend worden. Evra mag niet optreden in Europese wedstrijden, maar hij mag wel uitkomen in nationale duels.

Dat heeft te maken met het incident van vorig jaar in de Europa League. Voor de wedstrijd tegen Vitoria werd Evra met rood weggestuurd omdat hij uithaalde naar een supporter van de Marseille-aanhang. Daarop besloot de Franse club om Evra op staande voet te ontslaan. Hij zat een paar maanden zonder club, maar heeft als alles volgens plan verloopt woensdag weer onderdak.

De Premier League is geen onbekend terrein voor Evra. Hij was in Engeland maar liefst negen jaar actief voor Manchester United. Verder speelde Evra een seizoen voor AS Monaco, drie seizoenen voor Juventus en anderhalf voor Marseille.

Update 7-2 16.15: Patrice Evra is officieel speler van West Ham United. De oud-linksback van Manchester United, die noodgedwongen moest vertrekken bij Olympique Marseille, heeft een contract bij de Premier League-club getekend en vierde dat met het blazen van bellen in zijn aankondigingsvideo.