'Volgende speler die transfer wil forceren, zal daar niet mee wegkomen'

'Volgende speler die transfer wil forceren, zal daar niet mee wegkomen'

06-02-2018 21:50
1

Spelers van Borussia Dortmund die een transfer willen forceren, hebben voortaan een groot probleem. Algemeen directeur Hans-Joachim Watzke neemt harde maatregelen tegen spelers die verzaken. Watzke maakte recentelijk twee situaties mee met Ousmane Dembélé en Pierre-Emerick Aubameyang.

"Ik heb het team vorige week verteld: de volgende speler die dit doet, zal hopeloos falen", zegt Watzke tegen de Allgemeine Zeitung. "Hij zal een groot probleem hebben. De volgende speler die druk op ons wil uitoefenen door geen volledige inzet te leveren of zelfs in staking te gaan, zal daar niet mee wegkomen. Iedereen weet het. Het is een publiekelijk statement."

Watzke benadrukt ook hoe belangrijk de chemie in een elftal is. Het huidige Dortmund zou mentaal niet bepaald sterk zijn. "Het team dat kampioen werd in 2011 en 2012 was voetballend gezien niet zo goed als het elftal dat we nu hebben, maar zij hadden de beste mentaliteit die denkbaar is."

Watzke zegt ook dat Dortmund eerder wil anticiperen op mogelijke transfers. "Dat is het volgende probleem dat we moeten tackelen. We moeten aan het elftal werken voor de zomer en nog harder aan het elftal werken halverwege het seizoen."