Zoon van levende legende wil zich bewijzen in België: Zelf carrière maken

Zoon van levende legende wil zich bewijzen in België: "Zelf carrière maken"

Gepubliceerd: dinsdag 6 februari 2018 om 21:19di 06-02-2018 om 21:19

José Cevallos Jr is de nieuwe nummer tien van Sporting Lokeren. Zijn naam zal mogelijk een belletje doen rinkelen. De 23-jarige Ecuadoriaan is immers de zoon van José Cevallos, de beste doelman die Ecuador ooit had.  Junior is trots op zijn naam, maar wil ook zelf naam maken. 

Op het WK van 2002 stond zijn vader - die trouwens ook recordinternational is van zijn land - onder de lat bij Ecuador. Panchito zit voorlopig zelf aan drie caps. "In het begin voelde ik de druk van de naam echt wel", aldus Cevallos in Het Laatste Nieuws. "Overal was het van: hij is ‘de zoon van’, maar ondertussen heb ik kunnen tonen dat ik speel omdat ik het verdien, om mijn kwaliteiten, niet om mijn achternaam. Ik ben fier op mijn vader, maar ik wil zélf een carrière maken. Hopelijk zorgt deze overgang daarvoor."

Cevallos barst van het zelfvertrouwen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik door het goed te doen in Europa ook kan groeien bij de nationale ploeg. Voor mij is dit een grote stap in mijn carrière. Een opportuniteit. Toen ik hoorde van de interesse van Lokeren, heb ik geen moment getwijfeld. Europa. België. Lokeren. Dit kan een opstapje zijn naar nog een grotere competitie en club, maar ik wil nu eerst hiér slagen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws