Nainggolan: 'Ben het niet eens met keuzes van Martinez, maar dat hoort erbij'

Nainggolan: 'Ben het niet eens met keuzes van Martinez, maar dat hoort erbij'

06-02-2018 20:50
7

Door de blessure van Steven Defour mag Radja Nainggolan zo stilaan beginnen hopen op het WK. Zijn eerste sinds hij uitkomt voor de Rode Duivels. Al zijn er nog twijfels of Roberto Martinez hem wel zal meenemen. De middenvelder wil er alvast graag bijzijn.

"Ik zou graag het WK spelen, maar het hangt niet alleen van mij af", zegt de Rode Duivel in Les Seigneurs du Football. "De bondscoach heeft een aantal keuzes gemaakt waar ik het niet noodzakelijk mee eens was, maar dat hoort er nu eenmaal bij."

"Het enige wat ik kan doen, is alles geven in de hoop geselecteerd te worden. Ik kom goed overeen met iedereen in de spelersgroep en bij de bondscoach probeer ik me goed te gedragen, zoals ik dat ook bij mijn club doe. Ik weet niet of zijn problemen sportief of extrasportief zijn. Maar dat men dingen begon te verzinnen, dat was toch vermoeiend."

WK2014
Dat hij er absoluut bij wil zijn, is wel duidelijk. Zeker omdat hij het WK in Brazilië gemist had. "In 2014 had Wilmots me aangeraden om naar een grote club te gaan om mijn kansen op een selectie te vergroten. Ik tekende toen bij AS Roma, maar werd toch niet opgeroepen. Maar daar zal wel een reden voor zijn."

"Ik wil niet in conflict gaan met de bondscoach, dat heeft geen zin. Het WK is nog ver, ik ga er alles aan doen om erbij te zijn. Het zou jammer zijn om mijn carrière te moeten afsluiten zonder ooit een WK gespeeld te hebben", besluit hij.