OFFICIEEL! Nederlands elftal heeft nieuwe bondscoach: contract tot Qatar

OFFICIEEL! Nederlands elftal heeft nieuwe bondscoach: contract tot Qatar

06-02-2018 16:00
1

Het Nederlands elftal heeft een nieuwe bondscoach. Ronald Koeman is dinsdagmiddag door de KNVB gepresenteerd als opvolger van Dick Advocaat. De oud-trainer van onder meer Ajax, PSV en Feyenoord heeft getekend tot en met het WK 2022 in Qatar. Nico-Jan Hoogma is aangesteld als nieuwe directeur topvoetbal.

Nederland-Engeland wordt de eerste wedstrijd van Koeman als bondscoach. Die vriendschappelijke interland staat op 23 maart op het programma in Amsterdam.

Hoogma was sinds 2007 directeur bij Heracles Almelo, de club die hij ook diende als profvoetballer. In Zeist gaat Hoogma opnieuw samenwerken met Jan Smit. De voorzitter van de raad van commissarissen van de KNVB was tot vorig seizoen voorzitter in Almelo. Ook Hoogma ondertekende een contract tot medio 2022. 

Vanaf 16.30 uur vindt er een persconferentie plaats in Zeist. Koeman en Hoogma zullen daar officieel gepresenteerd worden. De KNVB maakt dan ook de complete technische staf van Koeman bekend. Kees van Wonderen en Patrick Lodewijks lijken de nieuwe bondscoach te gaan assisteren.