Bayat onthult: Transferdeal zal Anderlecht bijna niets kosten

Bayat onthult: "Transferdeal zal Anderlecht bijna niets kosten"

06-02-2018 12:00
7

Anderlecht heeft op de laatste dag van de wintermercato nog een koopje gedaan. Lazar Markovic wordt namelijk gehuurd van Liverpool. Dat er geen huursom betaald moest worden was al bekend, maar volgens Mogi Bayat is de deal nog beter.

Bayat was te gast in het programma Le Grand Debrief. Hij onthulde daarin dat Liverpool ook nog het grootste deel van het loon blijft doorbetalen. Markovic heeft bij Liverpool dan ook een contract van ongeveer 40.000 euro per week, meer dan twee miljoen euro per jaar dus. 

"Of Markovic een paniektransfer is? Nee, maar wel een riskante op sportief vlak", zo vertelt de makelaar. "Hij heeft heel weinig gespeeld bij Liverpool. Maar ja, als hij alle matchen speelde bij Liverpool kwam hij natuurlijk niet naar Anderlecht. Het is een jongen die een paar jaar geleden nog 25 miljoen euro kostte, een groot talent dus. Maar nu kostte hij bijna niets aan Anderlecht."

"Als je naar het loon kijkt: een minimaal deel gaat naar Anderlecht. Markovic gaat Anderlecht geen schulden bezorgen. Als hij zijn kans grijpt zal hij spelen, maar als hij het ritme niet oppikt zal Anderlecht hoe dan ook niet veel geld hebben gespendeerd. Het is geen economisch risico."