Racing Genk-supporters sturen massaal hun kat voor halve finale

Racing Genk-supporters sturen massaal hun kat voor halve finale

06-02-2018 11:15
15

Racing Genk moet dinsdagavond nog flink aan de bak in de Croky Cup. Het moet er een 3-2 nederlaag zien op te halen tegen KV Kortrijk. Op een heksenketel hoeven de spelers niet te hopen.

Het Laatste Nieuws maakt namelijk bekend dat de ticketverkoop voor geen meter loopt. Er zijn nog maar 5.000 kaarten aan de man gebracht, met daarbij dan nog 800 supporters van KV Kortrijk. Het bezoekersvak zal dus goed gevuld zijn, de thuisvakken niet. Philippe Clement vindt dat heel spijtig.

"Ik heb als speler én als coach samen zeven bekerfinales meegemaakt. Dat zijn unieke momenten en we willen dat de spelers en de fans nogmaals gunnen. Ik weet dat Genk veel fans telt die al vier bekerfinales meemaakten. Zij weten wat het is. Deze club heeft een uitstekend publiek dat voor een hel kan zorgen. Daar moeten we weer naartoe."

Clement heeft zelf ook vaak op die steun mogen rekenen. "Ik herinner me mijn periode als speler nog. Als je anderhalf uur voor de match even op het veld stapte, zat het vak al vol en zongen de fans je al toe. Dat gaf enorm veel energie. In zo’n bekermatch kan dat zeker het verschil maken. We moeten die synergie opnieuw installeren".

Lees ook: Patrick Janssens is jaloers op KV Mechelen