Janssens in de clinch met Genk-supporters: Kijk eens naar KV Mechelen

Janssens in de clinch met Genk-supporters: "Kijk eens naar KV Mechelen"

06-02-2018 10:00
14

Het gaat niet zo goed bij Racing Genk, dat nog hard zal moeten strijden voor een plaatsje in Play-Off 1. De supporters werken ook niet echt mee, zo zegt CEO Patrick Janssens bij TVL.

De supporters van Genk hebben de laatste maanden veel gemord. Janssens ziet liever een stijl zoals bij KV Mechelen. "Als je kijkt naar de manier waarop een club zoals KV Mechelen, die laatste staat, door hun supporters worden gesteund... ik denk dat elke club in Vlaanderen daar jaloers op is."

"Bij ons is het zo dat de ploeg de supporters moet meetrekken door het soort voetbal dat wordt gespeeld", oordeelt hij. "Je merkt heel snel dat de fans bij ons zenuwachtig worden als de bal te veel wordt rondgespeeld. Als er heel veel druk naar voor is gaan ze dan mee achter de ploeg staan. De dynamiek gebeurt meer vanuit de ploeg, bij KV Mechelen gebeurt dat meer vanuit de supporters. Daar profiteert die club ook van."

"Onze supporters zijn heel kritisch. Elke club heeft een apart supporterslegioen, die van ons kunnen heel passioneel maar ook heel kritisch zijn. Daar moeten we ook mee leren omgaan", aldus Janssens.