Als de Gouden Schoen een obsessie was geweest, dan speelde ik nu nog in België

"Als de Gouden Schoen een obsessie was geweest, dan speelde ik nu nog in België"

06-02-2018 08:12
5

Woensdag kennen we de winnaar van de Gouden Schoen. Youri Tielemans is een van de kanshebbers, maar de kans dat hij wint, is klein. De middenvelder verliet Anderlecht immers afgelopen zomer en kan maar tijdens één stemronde punten verzamelen. De Gouden Schoen niet winnen, vindt Tielemans niet al te erg. 

"Ik had meer kans gemaakt als ik in België was gebleven. Was de Schoen een obsessie geweest, dan speelde ik nu nog in België. Het belangrijkste was de titel. Ach, ik ben blij hoe ik Anderlecht verlaten heb, dat ik zoveel voor die club gegeven heb", vertelt de ex-speler van Anderlecht in Het Laatste Nieuws.

Tielemans probeert dit seizoen naam te maken bij Monaco. Dat lukt aardig, al helpt blessureleed hem niet echt. Keert hij ooit nog terug naar Anderlecht en voor de Gouden Schoen? "We zullen zien of ik ooit nog terug naar België kom om hem te winnen. Het hangt van mijn lichaam af, van mijn carrière ook. Want in het voetbal weet je nooit. Het zou wel mooi zijn om mijn carrière af te sluiten bij Anderlecht."