Opvallend nieuws uit Engeland: 'We staan open voor een winterstop'

Opvallend nieuws uit Engeland: 'We staan open voor een winterstop'

06-02-2018 07:50

De Premier League overweegt om in navolging van de andere grote Europese competities een winterstop in te voeren. Het zou in moeten gaan vóór 2022. Dat melden Britse media, waaronder The Times.

De Premier League heeft de partijen die geïnteresseerd zijn in de tv-rechten voor de periode 2019-2022 geïnformeerd over de optie om de competitie in de winter stil te leggen. Het zou gaan om de maand januari, zodat de traditie van voetballen op en rond de feestdagen in december niet in het gedrang komt.

Manchester City-manager Pep Guardiola uitte de voorbije weken regelmatig kritiek op het zware Engelse programma. "We vermoorden de spelers. Ze spelen elf maanden op rij. We moeten ze beschermen, we moeten om onze artiesten denken", liet de Spanjaard weten. In het verleden pleitte onder meer Louis van Gaal voor een winterstop vanwege blessures en de Europese prestaties.

'De Premier League voert al enkele maanden discussies met de FA (Engelse voetbalbond, red.) en de EFL (English Football League, red.) over de uitdagingen van de steeds zwaarder wordende Engelse voetbalkalender. Natuurlijk moet er eerst ruimte zijn te vinden in de kalender, maar wij staan in principe open voor de winterstop', valt te lezen in een verklaring.

Om meer ruimte te creëren op de kalender worden mogelijk de replays in de FA Cup afgeschaft. De FA Cup zou ook een midweeks toernooi moeten worden. Een deal over de tv-rechten wordt in de komende weken verwacht.