Vormer topfavoriet voor Gouden Schoen, maar als hij had gespeeld, was er duel

"Vormer topfavoriet voor Gouden Schoen, maar als hij had gespeeld, was er duel"

05-02-2018 20:52
1

Dat Ruud Vormer de Gouden Schoen 2017 op zijn schouw mag zetten, staat eigenlijk buiten kijf. De aanjager van Club Brugge is zowat de enige valabele kandidaat. Al verwacht Paul Van Himst in de eerste stemronde iemand anders op één.

Volgens het Anderlecht-coryfee maakte Leander Dendoncker begin 2017 minstens een even sterke indruk. "Vormer is topfavoriet. Als Dendoncker in de tweede helft van het seizoen wat had gespeeld, was het een duel geweest. Nu denk ik dat Vormer hem gaat winnen", sluit hij zich aan bij de algemene opinie in HLN Vista

Ook Youri Tielemans werd geopperd als dark horse. Het goudhaantje, momenteel in dienst van AS Monaco, maakte ook indruk in de kampioenenmars van Anderlecht. "In principe is dat in het voordeel van Vormer. Als hij en Dendoncker de punten delen ...", redeneert Van Himst.

Naar alle waarschijnlijkheid komt er dus een nieuwe Nederlander op de erelijst te staan. "Ik heb Vormer al vergeleken met Jan Boskamp in zijn periode bij RWDM", aldus Van Himst. "Ik denk dat je een goede vergelijking kan maken. Een goede voetballer die zich inzet voor de ploeg, belangrijk is voor de ploeg, vooral mentaal. Ik wil van Vormer geen wereldvoetballer maken, maar ik wil hem toch in mijn ploeg."