'Witte rook in Nederland, Oranje heeft een nieuwe bondscoach'

'Witte rook in Nederland, Oranje heeft een nieuwe bondscoach'

05-02-2018 17:21

De Telegraaf weet het zeker: Ronald Koeman gaat de nieuwe bondscoach van het Nederlands elftal worden. De dit seizoen bij Everton ontslagen trainer moet op vrijdag 9 februari gepresenteerd worden.

Koeman gaat een vierjarig contract tekenen en zal tot het WK van 2022 in Qatar het Nederlands elftal coachen. In de zomer van 2020 zal er rondom het EK een evaluatiemoment plaatsvinden. Kees van Wonderen en Patrick Lodewijks worden vermoedelijk de assistenten van Koeman. Bovendien krijgt hij gezelschap van Nico-Jan Hoogma en Aloys Wijnker, die tegelijk met Koeman gepresenteerd zullen worden als 'redders van het Nederlands voetbal'.

Hoogma komt over van Heracles Almelo en wordt directeur 'topsport'. Volgens de ochtendkrant was Hoogma niet de eerste keuze: algemeen directeur Eric Gudde ontving eerst afzeggingen van Louis van Gaal, Fred Rutten en Earnest Stewart. Co Adriaanse was ook in beeld, maar werd te oud gevonden. Wijnker, voormalig hoofd jeugdopleidingen van AZ, verruilt zijn functie bij de Amerikaanse voetbalbond en wordt hoofd voetbalontwikkelingen in Zeist. De 42-jarige Wijnker wordt verantwoordelijk voor de trainersopleidingen van de KNVB.

Update 5/2 17.08: De KNVB heeft de presentatie van de nieuwe 'technische top' enkele dagen vervroegd. De voetbalbond heeft via de officiële kanalen aangekondigd dat de nieuwe kopstukken in Zeist, naar alle waarschijnlijkheid Ronald Koeman en Nico-Jan Hoogma, dinsdag 6 februari om 16.30 uur tijdens een persconferentie worden voorgesteld. Of Aloys Wijnker daar ook bij is, is nog onzeker: de NOS meldde zondagavond dat er nog geen contact is geweest tussen Wijnker en de KNVB.