Defensie van Club is een gatenkaas: ''Dat is een probleem aan het worden''

Defensie van Club is een gatenkaas: ''Dat is een probleem aan het worden''

05-02-2018 16:17
6

Club Brugge zit duidelijk in een mindere fase. Van de laatste vijf matchen die Blauw-Zwart speelde, werd er slechts één gewonnen. Zo geraakte Club zondag ook niet langs Charleroi (3-3). Wat opvalt is de grote hoeveelheid tegengoals dat het elftal van Ivan Leko slikt.

Club Brugge slikte liefst elf tegentreffers in de laatste vijf competitieduels, terwijl Standard Luik in de beker ook nog eens vier keer de netten deed trillen. Peter Vandenbempt ziet dat de achterhoede een probleem begint te vormen. ''Uiteraard. 11 tegendoelpunten in 5 competitiewedstrijden, plus de 4 in de beker op Standard: dan kun je moeilijk spreken over defensieve stabiliteit'', klonk het op Radio 1.

Vandenbempt weet wat de belangrijkste oorzaak is. ''Dat heeft natuurlijk te maken met de zeer offensieve ingesteldheid van heel veel spelers en enkele noodgedwongen wissels achterin met bijvoorbeeld de blessure van sterkhouder Poulain en de vormdip van Denswil, die op de bank zat.''

De analist schuift echter niet alles af op bovenstaande redenen. ''Twee tegendoelpunten waren het gevolg van individuele fouten, eerst van Clasie en later ook een combinatie Scholz-Mechele. En toch ook van die Russische doelman Gaboelov, die in de winterstop gehaald is.'' Als het aan Vandenbempt ligt wordt Gabulov zelfs vervangen voor de return tegen Standard.