'Seedorf vindt job en arriveert  in Spanje voor contractondertekening'

'Seedorf vindt job en arriveert in Spanje voor contractondertekening'

05-02-2018 13:35

De kans is groot dat Clarence Seedorf de nieuwe trainer van Deportivo La Coruna wordt. De Nederlander moet Cristóbal Parralo opvolgen, die dit weekend na de 5-0 nederlaag tegen Real Sociedad werd ontslagen.

Dat wordt in Spanje gemeld door El Pais en Marca. Het gaat in eerste instantie om een contract tot het einde van het seizoen. Seedorf moet Deportivo in de Primera Division zien te houden. De club staat momenteel op een gevaarlijke achttiende plek. Van de twintig clubs degraderen de onderste drie naar de tweede divisie. 

Seedorf is al een jaar werkloos, na zijn vertrek bij het Chinese Shenzhen FC. In 2014 was hij een halfjaar lang trainer van AC Milan. De Nederlander werd recentelijk ook in verband gebracht met een trainersklus in Brazilië, maar daar kwam het niet van. Marca meldt dat Seedorf naar alle waarschijnlijkheid maandag wordt gepresenteerd.

Update 5/2 13.18: Clarence Seedorf is op weg naar Deportivo La Coruña. De 41-jarige trainer wordt maandagmiddag in Spanje verwacht om zijn contract te ondertekenen. Deportivo legt Seedorf, die eerder werkzaam was bij AC Milan en Shenzhen FC, waarschijnlijk tot het einde van het seizoen vast. Seedorf moet de club in de Primera Division houden.