Openlijk kritiek op Vanhaezebrouck: 'Het is erg gesteld met Anderlecht'

Openlijk kritiek op Vanhaezebrouck: 'Het is erg gesteld met Anderlecht'

05-02-2018 09:38
7

Het huwelijk tussen Hein Vanhaezebrouck en Anderlecht is nog niet geworden wat veel mensen er van hadden verwacht. In Het Belang van Limburg neemt Stef Wijnants de trainer van paars-wit na het 2-2 gelijkspel tegen KV Mechelen op de korrel. 

'Het is erg gesteld met Anderlecht. Het was lang geleden dat het zo dramatisch was. We moeten al terug naar eind jaren negentig. De eerste helft was echt van een bedroevend niveau. Ik was vooral verbaasd over de verklaringen na de match', aldus de journalist.

'Vanhaezebrouck die zijn spelers afmaakt en zegt dat ze moeten opstaan. Als je dan hoort dat Sven Kums, een Gouden Schoen die door de grote poort is teruggekomen, niet eens op de lijst van penaltynemers staat, stel je je toch vragen. Kums zou net een houvast bieden', gaat Wijnants verder. 

Volgens Wijnants is het onvoldoende bij paars-wit. 'Het oogt allemaal als een zootje ongeregeld. Vanhaezebrouck hamert er telkens weer op dat het allemaal heel moeilijk is voor Anderlecht en dat hij niet de spelers heeft die hij wil. Dat kan zo zijn, maar hiermee helpt hij zijn spelers niet. Bij topspelers kan je dit doen, maar bij deze groep gaat dat niet. Hij moet zijn discours gaan veranderen.'