Barcelona handhaaft ongeslagen status ternauwernood in kletsnatte stadsderby

Barcelona handhaaft ongeslagen status ternauwernood in kletsnatte stadsderby

04-02-2018 18:06
1

FC Barcelona heeft met veel pijn en moeite de ongeslagen status in de Primera Division vastgehouden. De lijstaanvoerder verliet het regenachtige Estadi Cornellà-El Prat van stadgenoot Espanyol met één punt.

FC Barcelona begon zonder Lionel Messi aan de stadsderby. De Argentijnse superster nam samen met onder meer Ivan Rakitic, Jordi Alba en Jasper Cillessen plaats op de reservebank en zag zijn club een lastige eerste helft spelen. Espanyol verdedigde gedisciplineerd en met het mes tussen de tanden. Bovendien was het veld bijzonder lastig bespeelbaar door hevige regenval.

Na een uur spelen moest Messi toch nog in actie komen. Veel effect had zijn entree aanvankelijk niet: zes minuten nadat de Argentijn de plek van Paco Alcacer had ingenomen, kopte Gerard Moreno de thuisploeg op voorsprong. Tien minuten voor tijd viel de gelijkmaker. Gerard Piqué, voortdurend uitgefloten door het anti-Catalaanse thuispubliek, kopte raak na een vrije trap en bezorgde zijn ploeg toch nog een puntje. Barcelona staat twaalf punten voor op naaste belager Atlético Madrid, dat zondagavond de kraker tegen nummer drie Valencia speelt.