Belgische club hoopt met ex-RSCA'er op schot in de roos : Terug succesvol zijn

Belgische club hoopt met ex-RSCA'er op schot in de roos : "Terug succesvol zijn"

03-02-2018 14:45

Lukas Marecek is terug op de Belgische velden. Hij tekende bij Sporting Lokeren een contract voor 3,5 jaar. De Tsjechische middenvelder speelde in het verleden nog drie seizoenen voor Anderlecht. Marecek had meerdere opties, maar toch koos hij voor een avontuur bij de Waaslanders.

De controlerende middenvelder komt over van Sparta Praag, waar hij – onder meer door de komst van Nicolae Stanciu – niet meer zeker was van een basisplaats. Toch denkt Marecek dat hij stappen heeft gezet vergeleken met zijn periode bij Anderlecht. "Ik ben niet alleen vier jaar ouder, ik heb ook heel wat meer ervaring op de teller staan", klinkt het op de clubwebsite van Lokeren.

Peter Maes is bijzonder tevreden met de transfer. Hij hoopt zijn team snel weer competitief te maken. "We zijn aan het begin van een groeiproces. Ik heb bij mijn vorige passage deze ploeg succesvol helpen zijn, ik zal hard werken om die tijden terug te laten keren. Met Marecek en Cevallos zullen we kwalitatief stappen vooruit hebben gezet", aldus de Lokeren-coach.