OFFICIEEL: Ex-speler van City en Arsenal vindt na half jaar nieuwe club

OFFICIEEL: Ex-speler van City en Arsenal vindt na half jaar nieuwe club

03-02-2018 12:05

Bacary Sagna is een half jaar na zijn transfervrije vertrek bij Manchester City onder de pannen. Serie A-hekkensluiter Benevento heeft de geroutineerde Franse rechtsback voor een half jaar vastgelegd, met een optie tot de zomer van 2019.

Dit meldt de club zaterdagochtend via de officiële kanalen. Sagna speelde zeven jaar lang voor Arsenal en drie seizoenen voor Manchester City, dat afgelopen zomer niet met hem verder wilde. Na een half jaar radiostilte is de 65-voudig Frans international weer terug in de voetballerij.

Sagna kon lucratieve avonturen aangaan in onder meer Spanje, Turkije en de Verenigde Staten, maar heeft voor het bescheiden Benevento gekozen. "Ik doe dit niet voor het geld. Benevento is nog een echte familieclub. Ik ben ontroerd door de manier waarop de club omgaat met mij en mijn familie. Deze club is zoals een club hoort te zijn: iedereen is hier zo menselijk."

De ervaren back staat echter voor een hels karwei om Benevento voor degradatie te behoeden. De club pakte na negentien wedstrijden pas de eerste Serie A-overwinning ooit en staat twaalf punten achter Crotone, dat de 'veilige' zeventiende plek op de ranglijst bezet.