'Barcelona moet vijftig miljoen betalen voor Braziliaan, transfer pas in 2020'

'Barcelona moet vijftig miljoen betalen voor Braziliaan, transfer pas in 2020'

03-02-2018 10:16

FC Barcelona zit nog altijd achter Arthur aan. De 21-gjarige Braziliaanse middenvelder, momenteel in zijn vaderland actief voor Gremio, wil zelf graag naar Catalonië verhuizen, maar is bereid om even te wachten voordat het zover is.

Volgens Mundo Deportivo vindt de Braziliaanse jeugdinternational het zelfs geen probleem om pas in 2020 de stap te maken. Barça lijkt van plan om hem dit seizoen al vast te leggen, maar hem nog twee jaar te verhuren aan Gremio.

De Catalaanse grootmacht moet het nog wel eens zien te worden met de Brazilianen over de transfersom van Arthur. Gremio wil dertig miljoen euro ontvangen voor de middenvelder, die nog tot december 2021 onder contract staat. Aangezien de Brazilianen slechts zestig procent van de transferrechten in handen hebben, zou Barcelona liefst vijftig mijoen kwijt zijn aan de operatie.

Barcelona staat zeker niet alleen in zijn belangstelling voor Arthur. De middenvelder werd enkele maanden geleden nog aan Ajax gelinkt, terwijl ook Paris Saint-Germain, Chelsea en Manchester United achter hem aan zouden zitten.