Leuvenaren maken strijd om periodetitel spannend, Lierse kan profiteren

02-02-2018 22:35

De periodetitel is nog lang niet binnen voor Cercle Brugge. Het kon een goede zaak doen tegen Oud-Heverlee Leuven, maar slaagde er niet in om de overwinning te pakken. Het werd 2-2.

Het werd een wedstrijd tussen twee ploegen die veel hebben ingezet op de partij. Dat werd ook duidelijk. Het was zoeken, aftasten en niet té snel in de aanval gaan. Grote kansen kwamen er echter niet.

Het eerste halfuur voetbalde OHL aardig mee, maar daar kwam tien minuten voor de rust verandering in. Cercle Brugge kon dan toch prikken. Na een prima combinatie werkte Cardona beheerst af. Doelman Gillekens hield de Leuvenaren voor de rust zijn ploeg nog even recht, waardoor het 0-1 stond bij het rustsignaal.

Na de pauze ging OHL op zoek naar die gelijkmaker, maar van een Leuvense storm was er niet echt sprake. De sfeer was enigszins gelaten. Tot twintig minuten voor tijd. Uit het niets scoorde de thuisploeg dan toch die gelijkmaker.

Die gelijke stand was echter van korte duur. Enkele minuten later bracht Xavier Mercier de Bruggelingen weer op voorsprong. Cercle leek op weg naar de winst, maar in de allerlaatste minuut kreeg de thuisploeg nog een strafschop. Die werd koel afgewerkt, waardoor het 2-2 werd.