OFFICIEEL: Buffalo's wrijven zich in de handen: contract lieveling opengebroken

OFFICIEEL: Buffalo's wrijven zich in de handen: contract lieveling opengebroken

02-02-2018 16:25
10

AA Gent hoopt met Yves Vanderhaeghe aan een nieuwe succesperiode à la Hein Vanhaezebrouck te bouwen. Eén van de kernwaarden in zo'n langetermijnplan, is het langer binden van de meest waardevolle spelers. Brecht Dejaegere valt onder die categorie.

De Buffalo's beseffen dat maar al te goed en hebben de koe bij de hoorns gevat. Via de officiële kanalen maken ze bekend dat Dejaegere zijn contract in de Ghelamco Arena verlengd heeft. Zijn vorige verbintenis, die af zou lopen in 2019, werd opengebroken met liefst drie seizoenen, tot 2022. De 26-jarige middenvelder heeft het met andere woorden zeer naar zijn zin in de Oost-Vlaamse hoofdstad.

Begrijpelijk, want Dejaegere wordt op handen gedragen door het Gentse publiek. Medio 2013 kwam onze landgenoot over van KV Kortrijk, waarna hij zich stap voor stap opwerkte tot een onmisbare kracht op het middenveld van de Buffalo's. Met zijn energieke speelstijl en technische bagage groeide hij snel uit tot een publiekslieveling. Dit seizoen zit Dejaegere aan 22 competitiematchen. Daarin scoorde hij twee keer.