Raakt Anderlecht af van floptransfer? Heb akkoord met buitenlandse club

Raakt Anderlecht af van floptransfer? "Heb akkoord met buitenlandse club"

02-02-2018 11:00
6

Anderlecht kampt momenteel met een spitsenprobleem, maar het was nooit een optie om Dylan Lambrecth terug te halen. Die verruilt Union nu voor... Waremme, een club uit de Tweede Amateurklasse. Dat zorgt voor hoongelach, maar Lambrecth laat zich niet van zijn stuk brengen.

Is Lambrecth de vreemdste transfer uit de geschiedenis van Anderlecht? De amateur werd op zijn 25ste nog door Anderlecht weggehaald bij FC Luik, maar zelfs als huurling bij Roeselare en Union speelde hij quasi nooit. Nu gaat hij dus terug naar af.

"Ik heb betere aanbiedingen gehad, zoals Free State Stars uit Zuid-Afrika", zo verrast Lambrecth in L'Avenir. "Ook in België, van Oosterzonen en La Louvière. Maar ik wilde met La Louvière geen eindronde spelen tegen FC Luik. Stephane Demets, die jeugdtrainer is geweest bij Anderlecht, heeft Van Holsbeeck gecontacteerd. Hij is een serieuze coach en heeft Waremme doen klimmen naar de negende plek."

Kennelijk zou Lambrecth na dit seizoen al definitief wegkunnen bij Anderlecht. "Ik heb nog elf wedstrijden om mijn topniveau terug te vinden, en om zo hoog mogelijk te eindigen. En daarna? Ik heb een principeakkoord met een buitenlandse club. Maar ik zeg liever niet meer daarover. In het voetbal is er niets zeker voor er getekend is."

Jaloezie
Het hoongelach neemt Lambrecth er gewoon bij. "De mensen die kritiek hebben, die zijn gewoon jaloers. Het gebeurt namelijk niet elke dag dat een amateur bij Anderlecht mag tekenen. Ik vind het niet erg, ik ben bereid om de kritiek te horen. En ik ga alles doen om te bewijzen dat het niet over is met mij."