De oplossing voor Club Brugge: Hij zorgt voor evenwicht in het elftal

De oplossing voor Club Brugge: "Hij zorgt voor evenwicht in het elftal"

02-02-2018 08:00
9

Club Brugge verloor woensdagavond kansloos op het veld van Standard (4-1). Blauw-Zwart moet nu vol aan de bak om de bekerfinale alsnog te kunnen binnenhalen. Hugo Broos, gewezen speler én coach van Club, denkt te weten waar het schoentje momenteel wringt.

Volgens hem worden de doelpunten veel te gemakkelijk weggegeven. "Club heeft niet zozeer een defensief, maar wel een collectief probleem. Als je de ruimte ziet die wordt weggegeven bij de tegengoals op Standard... Daarnaast slikten ze ook goals op stilstaande fases. Dan kan je niet enkel naar je verdedigers kijken", aldus Broos in Het Laatste Nieuws.

Broos vond dat vooral het Brugse middenveld serieuze steken liet vallen. "Oké, ze hebben noodgedwongen wat moeten wisselen achterin - zo had Vanlerberghe het woensdag heel moeilijk - maar je moet ook zien wat er voor hen gebeurt. Op het middenveld kreeg Standard ongelooflijk veel ruimte en heel weinig balrecuperatie."

Terug naar de basis
"Club moet terugvallen op de basisploeg die voor Nieuwjaar zulke goeie resultaten haalde. Dat is gewoon met vijf achterin en Nakamba ervoor. Hij moet áltijd spelen - ik begrijp niet waarom men daar plots Clasie zet", pleit Broos voor de succesformule die het voordien zo goed deed.

Met Nakamba voor de verdediging denkt Broos dat Club Brugge snel weer de oude zal zijn. "Hij kan beter voetballen dan Nakamba, maar is geen balveroveraar. Dankzij Nakamba was er evenwicht. Club heeft Clasie niet nodig op die positie", besluit de voormalig Rode Duivel.