Genk wilde Club Brugge-nieuwkomer, maar: Dat was echt onaanvaardbaar

Genk wilde Club Brugge-nieuwkomer, maar: "Dat was echt onaanvaardbaar"

02-02-2018 07:15
5

Racing Genk haalde tijdens de voorbije transferperiode slechts twee nieuwe spelers, namelijk Ibrahima Seck en Dieumerci Ndongala. Vooral die laatste transfer stuit op heel wat kritiek, de flankaanvaller was echter maar vierde keuze in de Luminus Arena.

De Limburgers hadden eerder andere namen op het oog. Zo wilde Genk graag Krépin Diatta inlijven, maar hij tekende bij Club Brugge. "Eind december onderzochten we de mogelijkheid om hem binnen te halen. Inderdaad voordat Club Brugge op de proppen kwam", reageert Patrick Janssens in Het Laatste Nieuws.

Ondanks de miljoenen winst die Genk boekte, het gaat om ongeveer 22 miljoen euro, vond het bestuur de jonge aanvaller te duur. "Maar daar hebben we als club beslist dat het financiële plaatje onaanvaardbaar was. Bij Diatta wisten we perfect wat de voorwaarden waren om hem binnen te halen, we hebben als club beslist om het niet te doen."

Niet lastminute
Ook de transfer van Paintsil, Etobo en Selnaes bleven uit. Daarom haalde Genk nog vlug Ndongala weg bij Standard. "Ndongala is geen lastminute-ingeving", verdedigt Janssens zich. "Wij hadden al een tijdje contact met hem en wij wisten dat dat dossier heel snel afgehandeld kon worden."

"Ndongala is een speler die ons in het verleden al meermaals pijn gedaan heeft. Hij is snel, hij kan een man voorbij en hij heeft een goede voorzet. Dat kunnen we zeker gebruiken."