Hanni bijt van zich af: Nooit heb ik een snipperdag genomen

Hanni bijt van zich af: "Nooit heb ik een snipperdag genomen"

02-02-2018 07:00
6

RSC Anderlecht heeft er een tegenvallende wintermercato opzitten. De Brusselaars konden geen spits strikken, bovendien zag het Sofiane Hanni naar Spartak Moskou verkassen. De Algerijn blikt terug op zijn periode in het Astridpark.

Hanni kreeg van de supporters, ondanks zijn fraaie statistieken, vaak veel kritiek over zich heen. "Ik heb me altijd gegéven voor de kleuren van mijn club. Nooit heb ik een snipperdag genomen. Integendeel zelfs. (zucht) Maar voor de fans was het blijkbaar niet genoeg", reageert de Algerijn in Het Laatste Nieuws.

De spelverdeler werd door het publiek geregeld op de korrel genomen. "Die fluitconcerten deden pijn. Niet alleen bij mij, maar vooral voor mijn familie was het zwaar. Mijn partner leed enorm onder de kritiek, net als mijn ouders. Het was zelfs zo erg dat ze op den duur geen zin meer hadden om vanuit Parijs naar Brussel te komen om mij live aan te moedigen."

Een minderheid
"Dat komt aan, hé. Ik moet eerlijk zijn: de houding van de supporters heeft meegespeeld in mijn beslissing om Anderlecht te verlaten. Nochtans ging het slechts om een minderheid die voortdurend negatief was tegenover mij - een goeie 10 procent, schat ik. Het is jammer voor de fans die wel van me hielden dat het zo moet eindigen", besluit Hanni.