OFFICIEEL: Vazquez krijgt het gezelschap van voormalige WK-finalist

OFFICIEEL: Vazquez krijgt het gezelschap van voormalige WK-finalist

01-02-2018 16:33
1

De Major Soccer League is een opvallende naam rijker. De Nederlander Gregory van der Wiel, voormalig speler van onder ander Ajax en Paris Saint-Germain, is donderdag gepresenteerd door Toronto FC.

Dat bevestigt de Major League Soccer-club donderdag via de officiele kanalen. Van der Wiel speelde pas een halfjaar bij het Italiaanse Cagliari, maar het avontuur op Sardinië liep uit op een teleurstelling. De 29-jarige rechtsback kwam slechts zes keer in actie voor de laagvlieger uit de Serie A.

Bij Toronto FC hoopt Van der Wiel zijn carrière nieuw leven in te blazen. Hij heeft de medische keuring deze week met succes doorstaan. In Toronto komt Van der Wiel een paar bekende namen tegen: Ex-Bruggeling Victor Vazquez, Michael Bradley, Jozy Altidore en Sebastian Giovinco spelen al bij de MLS-kampioen van vorig seizoen.

Van der Wiel speelde eerder voor Ajax, Paris Saint-Germain en Fenerbahçe. Hij heeft 46 interlands achter zijn naam staan en kwam in actie tijdens de WK-finale van 2010, waarin Nederland na verlengingen met 0-1 onderuit ging tegen Spanje.