'Vermaelen moet plaats maken voor droomtransfer van Barcelona'

'Vermaelen moet plaats maken voor droomtransfer van Barcelona'

Gepubliceerd: donderdag 1 februari 2018 om 07:55do 01-02-2018 om 07:55

Hoewel de winterse transfermarkt pas net gesloten is, denkt FC Barcelona alvast aan het nieuwe seizoen. Bayen München-back David Alaba staat naar verluidt hoog op het verlanglijstje van de Catalanen. Slecht nieuws voor Thomas Vermaelen.

Het Spaanse AS meldt dat technisch directeur Robert Fernández al opdracht heeft gekregen van voorzitter Josep Maria Bartomeu om werk te maken van de Alaba-transfer. De belangrijkste taak voor Fernández is het vergaren van financiële middelen om de transfer te bekostigen. Alaba staat nog tot de zomer van 2021 onder contract bij Bayern München. Der Rekordmeister zal de Oostenrijker vermoedelijk niet zonder slag of stoot laten vertrekken en is staat om een hoge transfersom te vragen.

Wanneer Barça daadwerkelijk voor Alaba wil gaan, lijken Thomas Vermaelen en Lucas Digne geslachtofferd te worden. De club is tevreden over de twee linkspoten, maar lijkt bereid om hen te laten gaan wanneer er financiële ruimte moet worden gecreëerd voor een mogelijke Alaba-deal. Vermaelen heeft nog een contract tot medio 2019, Digne ligt twee jaar langer vast in Camp Nou.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws