Vanden Stock grijpt in: Dendoncker mag Anderlecht na ultiem bod nog niet verlaten

Vanden Stock grijpt in: Dendoncker mag Anderlecht na ultiem bod nog niet verlaten

01-02-2018 06:59
29

Ondanks een bod uit Engeland blijft Leander Dendoncker dan toch bij RSC Anderlecht. West Ham ging uiteindelijk all-in voor de Rode Duivel, maar Anderlecht wees het bod af. Tot de grote ergernis van zijn entourage.

Het werd nog een bewogen transferdag voor Dendoncker. West Ham bood aanvankelijk amper vijftien miljoen euro (waarvan tien miljoen euro pas aan het einde van het seizoen) voor de middenvelder.  Roger Vanden Stock zelf wilde de middenvelder niet kwijt, zo meldt Het Laatste Nieuws. Anderlecht wees het bod af, Dendoncker liet de middagtraining teleurgesteld aan zich voorbij gaan.

Na een weigering van Anderlecht kwam West Ham met een nieuw bod: de vraagprijs van twintig miljoen euro. De middenvelder trok weer naar Neerpede om de finale onderhandelingen te doen. Al snel werd echter duidelijk dat ook dat bod afgewezen zou worden door Anderlecht. Dat werd paars-wit niet in dank afgenomen door zijn entourage.

Clausule
Dendoncker en entourage besloten om uiteindelijk nog munt proberen te slaan uit de hele situatie. De middenvelder wil met Anderlecht praten om hem komende zomer voor een vaste transfersom te laten gaan. Volgens Het Nieuwsblad zou die zelfs al bestaan. De middenvelder zou voor vijftien miljoen euro kunnen vertrekken.

De middenvelder moet alvast blijven presteren om komende zomer weer aanspraak te maken op een transfer. Het is echter nog maar de vraag of Dendoncker zich ook mentaal kan oppeppen om dat te doen. 'Echt van harte is het niet. Daarvoor was de uitdaging in de Premier League te aantrekkelijk. En is Dendoncker te fel uitgekeken op zijn werkgever. De passionele relatie is een verstandshuwelijk geworden. Het kon niet uitblijven', klinkt het in Het Laatste Nieuws.