OFFICIEEL: Sofiane Hanni is niet langer een speler van Anderlecht

OFFICIEEL: Sofiane Hanni is niet langer een speler van Anderlecht

31-01-2018 17:00
7

Sofiane Hanni is niet langer een speler van RSC Anderlecht. De aanvallende middenvelder tekende zopas een contract voor 3,5 jaar bij Spartak Moskou.

Hanni maakte in de zomer van 2016 de overstap van KV Mechelen naar Anderlecht voor circa anderhalf miljoen euro. De Algerijn ontpopte zich zich meteen tot één van de sterkhouders bij paars-wit onder gewezen trainer René Weiler. Hanni kreeg van de Zwitser na amper enkele weken bij Anderlecht al de kapiteinsband.

Vorig jaar stuwde de middenvelder zijn ploeg naar de landstitel in de Jupiler Pro League met negen doelpunten een veertien assists. Toch lag hij nooit in de bovenste schuif bij de supporters. Hij kreeg dit seizoen meer dan eens kritiek van de paars-witte aanhang, ondanks het feit dat hij acht doelpunte maakte en zes assists gaf.

De laatste dagen werd duidelijk dat Hanni geen toekomst meer had bij Anderlecht. Spartak Moskou speelde het snelst op de bal, ondanks late interesse van Burnley. Volgens Het Laatste Nieuws vangt Anderlecht ongeveer acht miljoen euro voor zijn kapitein. Daarmee kan Herman Van Holsbeeck op zoek naar versterking.