OFFICIEEL: Verguisde lieveling van Bosuil-publiek zoekt heil in Turkije

OFFICIEEL: Verguisde lieveling van Bosuil-publiek zoekt heil in Turkije

31-01-2018 15:06
1

John Bostock zet zijn carrière (naar alle waarschijnlijkheid) verder in Turkije. RC Lens, de huidige werkgever van de Brit, meldt via de officiële kanalen dat er een akkoord is bereikt met Bursaspor. In ons land maakte Bostock furore bij Royal Antwerp FC en Oud-Heverlee Leuven.

De middenvelder met de gouden linker stond ooit te boek als een absoluut toptalent bij Tottenham Hotspur, maar dat kwam er nooit helemaal uit. Na enkele mislukte uitleenbeurt zocht Bostock in  2013 zijn heil op de Bosuil. Daar groeide hij dankzij knappe prestaties uit tot de publiekslieveling. Tot aan de zomer van 2015 ...

Bostock wilde koste wat kost weg bij Antwerp en liet de club weten dat hij heimwee had naar zijn thuisland. The Great Old ging akkoord met een gratis transfer. Enkele dagen later zette de linkspoot doodleuk zijn handtekening onder een overeenkomst bij ... Oud-Heverlee Leuven. Dat leverde hem het etiket van 'verrader' op in Deurne-Noord. 

Bij OHL speelde de technicus wel naar behoren, wat hem nog eens twee jaar later een transfer richting Lens opleverde. In de Ligue 2 maakte hij afgelopen seizoen indruk, maar deze jaargang komt de 26-jarige Bostock minder uit de verf. Bursaspor moet zijn loopbaan weer op het goede spoor brengen, áls de medische proeven niets aan het licht brengen.