UPDATE: 'Nieuwe spits verandert niks, Dimata vertrekt niet naar Anderlecht'

UPDATE: 'Nieuwe spits verandert niks, Dimata vertrekt niet naar Anderlecht'

31-01-2018 14:56
5

VfL Wolfsburg heeft er op de laatste dag van de transferperiode nog een nieuwe spits bijgehaald. De Zwitserse spits Adhmir Mehmedi werd aangetrokken van Bayer Levekusen. Hij moet de concurrentie aangaan met onder andere Divock Origi en Landry Dimata.

De Zwitserse spits zette zijn handtekening onder een contract tot medio 2022 bij die Wolven. Voor Mehmedi is het al zijn derde Bundesliga-club na passages bij Freiburg (2013-2015) en Bayer Leverkusen (2015-2018). Daarvoor kwam hij uit voor FC Zürich (2008-2012) en Dinamo Kiev (2012-2013).

Bij Wolfsburg zal hij de concurrentie moeten aangaan met Origi en Dimata. Al lijkt die laatste met de komst van Mehmedi nu wel op vertrekken te staan. Dat kan goed nieuws betekenen voor RSC Anderlecht, dat nog zoekt naar een nieuwe spits.

Dimata werd al gelinkt aan de Brusselaars en gaf aan niet weigerachtig te staan tegenover een terugkeer naar België. De komst van Mehmedi kan daarbij helpen.

UPDATE 14u56: Bij La Dernière Heure heeft men eens gepolst naar de piste-Dimata, maar Wolfsburg is niet van plan om onze landgenoot te laten vertrekken op uitleenbasis. Daar verandert de transfer van Mehmedi helemaal niets aan. Anderlecht zal zich in de laatste uren van de wintermercato dus op andere offensieve targets moeten richten.