'Bayern ziet opvolger van Robben en Ribéry bij Dortmund rondlopen'

'Bayern ziet opvolger van Robben en Ribéry bij Dortmund rondlopen'

31-01-2018 10:24

Bayern München heeft opnieuw zijn oog laten vallen op een uitblinker van Borussia Dortmund. Na onder anderen Mario Götze, Robert Lewandowski en Mats Hummels, moet nu Christian Pulisic de overstap maken naar de Allianz Arena.

Dat meldt BILD woensdag. Bayern ziet in Pulisic de opvolger van routiniers Franck Ribéry en Arjen Robben, die beiden over een aflopend contract beschikken. Het is echter de vraag of het deze zomer al van een transfer komt. De negentienjarige Amerikaan heeft nog een contract tot medio 2020 bij Dortmund, dat vastbesloten is om hem te behouden.

Bovendien geeft Bayern zich tot 2019 om de renovatie van de vleugels te voltooien. Een contractverlenging voor Robben en Ribéry is dan ook niet uitgesloten. Bayern wacht hoe dan ook forse concurrentie in de strijd om Pulisic. Ook Manchester United en Liverpool zijn geïnteresseerd.

De vleugelspeler scoorde drie keer en gaf een assist in achttien competitieduels. Zijn marktwaarde is 45 miljoen euro, maar hij lijkt veel meer op te moeten leveren.