UPDATE: Arsenal komt met groot contractnieuws: 'He's not going anywhere'

UPDATE: Arsenal komt met groot contractnieuws: 'He's not going anywhere'

01-02-2018 17:45
1

Een forse meevaller voor Arsenal: Mesut Özil heeft alsnog ingestemd met een contractverlenging bij The Gunners. De huidige verbintenis van de 29-jarige Duitser loopt komende zomer af.

Volgens BILD is Özil onder de indruk van de daadkracht van manager Arsène Wenger deze transferperiode. Hoewel de Londenaren Alexis Sánchez verkochten aan Manchester United, kwam Henrikh Mkhitaryan daarvoor terug. Bovendien staat Arsenal op het punt om Borussia Dortmund-spits Pierre-Emerick Aubameyang binnen te hengelen.

Özil leek lange tijd het voorbeeld van Sánchez te volgen, hij werd ook in verband gebracht met United, maar is daar op teruggekomen. Wenger was afgelopen week al hoopvol. "Het is onze intentie om Özil te behouden, hopelijk slagen we daar snel in." De spelmaker is sinds 2013 actief in het Emirates Stadium. Hij kwam over van Real Madrid.

Update 13.26: De BBC komt met de primeur: Mesut Özil heeft zijn contract bij Arsenal verlengd. De Duitse spelmaker gaat ruim 397 duizend euro in de week verdienen en is daarmee de best betaalde speler in de Arsenal-geschiedenis.

Update 1/2 17.45: Het is nu ook officieel: Mesut Özil blijft speler van Arsenal. De Londense topclub maakt donderdag bekend dat de Duitser zijn handtekening heeft gezet onder een 'langdurig contract'. Met hoeveel jaar Özil precies heeft verlengd, meldt Arsenal niet.