Slaat Club Brugge diepe wonden bij rivaal? Dit moet Anderlecht pijn doen

Slaat Club Brugge diepe wonden bij rivaal? "Dit moet Anderlecht pijn doen"

30-01-2018 21:15
11

Anderlecht heeft niet veel tijd meer om extra transfers te realiseren, zo beseft ook Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad. Terwijl Club Brugge zijn schaapjes op het droge heeft, moet Herman Van Holsbeeck in de laatste dagen nog vol aan de bak.

Vandewalle bekent: hij snapt niets van de huidige transferpolitiek. "Anderlecht heeft een loodgieter en een wiskundige in dienst genomen. De loodgieter steekt constructies in elkaar waarbij allerlei transferdeals worden opgezet die op den duur alleen hijzelf nog maar kan volgen. De wiskundige zorgt ervoor dat de cijfertjes kloppen zonder dat de schuldenberg nog groter wordt."

"Er gebeuren rare dingen. En hoe komt dat? Is de toekomstige Anderlecht-voorzitter Marc Coucke na zijn stuntaankoop geschrokken van de financiële balans van de club, terwijl tegelijkertijd de verkoop van KV Oostende helemaal niet vlot? Zonder aangezuiverde rekeningen zou kunnen blijken dat de Oost-Vlaamse ondernemer een kat in een zak kocht, met een zakelijke kater tot gevolg. 

Vergelijking met Club Brugge
Dat staat in schril contrast met het huiswerk van Club Brugge. "Het knip- en plakwerk in het Vanden Stock- stadion contrasteert fel met de transferontwikkelingen bij Club Brugge. Zonder loodgieters of wiskundigen. Helder en logisch. De keepers voldoen niet? Club haalt er twee andere. Twee centrale verdedigers in de lappenmand? Club haalt vervangers. Een flankverdediger en een aanstormend talent vervolledigen de wintertransfers."

"Het verraadt de weinig omfloerste ambitie en moet de weg naar de titel vergemakkelijken. Het zullen niet allemaal voltreffers zijn. Maar het is klaar en duidelijk. De situatie in de bestuurskamer manifesteert zich vroeg of laat op het veld. Ondanks de vormdip wint Club Brugge daar twee keer. Dat moet Anderlecht ongetwijfeld pijn doen", besluit Vandewalle.