UPDATE: Swansea haalt spits voor recordbedrag weg uit Londen

UPDATE: Swansea haalt spits voor recordbedrag weg uit Londen

30-01-2018 22:20

Swansea City staat op het punt om het eigen transferrecord te verbreken. Volgens The Daily Mail gaat de hekkensluiter van de Premier League ruim twintig miljoen euro betalen voor André Ayew. 

Ayew (28) heeft een verleden in het Liberty Stadium. Swansea verkocht de international van Ghana in augustus 2016 aan West Ham United. Nu bewandelt de aanvaller de omgekeerde weg. Volgens The Daily Mail zijn de onderhandelingen tussen beide clubs in een vergevorderd stadium aanbeland

Anderhalf geleden betaalden The Hammers zo'n 23 miljoen euro voor Ayew, die in het verleden de clubkleuren van onder meer Olympique Marseille verdedigde. De aanvaller was dit seizoen geen vaste basiskracht in Londen en kampte ook met diverse blessures.

Met de opbrengst van Ayew wil West Ham-manager David Moyes voor het sluiten van de transfermarkt nog een spits aan zijn selectie toevoegen. Onder meer de naam van Graziano Pellè is gevallen. 

Update 22.20: Andre Ayew keert officieel terug bij Swansea City. De Premier League-club uit Wales betaalt een recordbedrag (20,5 miljoen euro) aan West Ham United voor de middenvelder, die achttien maanden geleden nog voor 23,5 miljoen euro de omgekeerde weg bewandelde. Ayew tekent bij Swansea een contract tot medio 2021.