'Arsenal, Chelsea en Dortmund in spagaat: Batshuayi in wachtkamer'

'Arsenal, Chelsea en Dortmund in spagaat: Batshuayi in wachtkamer'

30-01-2018 08:06
1

De puzzelstukjes rond de driehoeksdeal tussen Arsenal, Chelsea en Borussia Dortmund lijken in elkaar te vallen, maar de puzzel is nog niet helemaal gelegd. De vraagprijs van The Gunners voor Olivier Giroud is Chelsea nog te gortig.

De bal ging rollen toen Arsenal een akkoord bereikte met Borussia Dortmund over de transfer van Pierre-Emerick Aubameyang, reconstrueert de BBC. De Duitse topclub wilde op zijn beurt Giroud van Arsenal overnemen, maar de Fransman geeft de voorkeur aan een overstap naar Stamford Bridge. Dortmund richtte zijn pijlen daarna op Michy Batshuayi, waarmee alles snel rond leek te zijn.

De hoge vraagprijs van Arsenal voor Giroud, naar verluidt zo'n veertig miljoen euro, gooide echter roet in het eten. Chelsea meldde zich daarop bij Tottenham Hotspur. De clubs wilden Batshuayi en Fernando Llorente met gesloten beurzen ruilen, maar daar had de Belg geen trek in. Hij heeft zijn zinnen gezet op een overgang naar Dortmund, waar meer speeltijd in het verschiet ligt.

De sleutel van de hele operatie ligt nu bij Arsenal en Chelsea, die er toch moeten zien uit te komen over Giroud. Als dat niet lukt is het de vraag of Batshuayi mag vertrekken van The Blues. Dortmund gaf eerder al aan alleen mee te werken aan een transfer van Aubameyang als er een vervanger is gehaald.