'Anderlecht anticipeert op vertrek Hanni, drie nieuwe aanwinsten op komst'

'Anderlecht anticipeert op vertrek Hanni, drie nieuwe aanwinsten op komst'

29-01-2018 08:35
10

Het beloven nog drukke dagen voor Anderlecht te worden. De Brusselaars moeten nog enkele uitgaande, maar vooral inkomende transfers afronden. Een vertrek van Sofiane Hanni is in de maak. De verkoop van de Algerijn zou paars-wit ook moeten helpen in de komst van enkele nieuwelignen.

De kans is groot dat Hanni deze wintertransferperiode nog vertrekt bij de Brusselaars. Spartak Moskou wordt genoemd als de mogelijke bestemming voor de Algerijn. Na het vertrek van ook Nicolae Stanciu zit Anderlecht dan echter zonder spelverdeler. Volgens Het Nieuwsblad zou Mogi Bayat echter al met Waasland-Beveren onderhandeld hebben over Ryota Morioka.

De Japanner, die nog een contract heeft tot medio 2020 bij Waasland-Beveren, zou een clausule in zijn contract hebben staan. Daardoor kan hij komende zomer voor ongeveer 1,5 miljoen euro vertrekken bij de Waaslanders. Als de ploeg van Sven Vermant er meer geld voor wil ontvangen, zal het Morioka nu moeten verkopen. Anderlecht zou tot 2,5 miljoen euro willen gaan voor de middenvelder.

Nog aanwinsten
Morioka wordt echter niet de enige versterking. De verkoop van onder meer Stanciu, Hamdi Harbaoui, Dodi Lukebakio én Hanni zou Anderlecht nog moeten helpen in de dossiers van Ognjen Vranjes en Aleksandar Mitrovic. Het duo wil graag naar Anderlecht verhuizen, maar hun clubs doen nog moeilijk. Een ietwat dikkere portefeuille moet de onderhandelingen vergemakkelijken.