Jonkie grijpt zijn kans bij Anderlecht: 'Hij is een supertalent'

Jonkie grijpt zijn kans bij Anderlecht: 'Hij is een supertalent'

29-01-2018 08:21
9

Bij Anderlecht kreeg Sambi Lokonga zondag een kans om zich te bewijzen. Het achttienjarige broertje van Paul-José Mpoku mocht zijn basisdebuut maken tegen grote rivaal Standard. Lokonga kon ook meteen overtuigen.

Het ging er broederlijk aan toe tussen Mpoku en Lokonga. Op het veld kon het achttienjarige talent ook overtuigen. Hein Vanhaezebrouck was achteraf vol lof over Lokonga. "Ik heb al met veel supertalenten gewerkt en dit is er zeker één", klonk het tegenover Het Nieuwsblad.

Naast Francis Amuzu is Lokonga het volgende talent dat lijkt door te breken. Al is er nog werk voor de boeg. "We hebben er weer eentje bij. Hij moet natuurlijk nog veel leren en met zijn voeten op de grond blijven, maar het is een jongen met enorm veel kwaliteiten", klinkt het.

In de basis staan tegen Standard, het is geen makkie voor een jonkie van Anderlecht. "Hij had weinig last van de omstandigheden. Ik moet er wel aan toevoegen dat hij enorm veel gesteund werd door Sven Kums, die vandaag voor twee liep", aldus Vanhaezebrouck.