Update: Mourinho bereid om Ibrahimovic te laten gaan: 'Maken het niet moeilijk'

Update: Mourinho bereid om Ibrahimovic te laten gaan: 'Maken het niet moeilijk'

29-01-2018 17:50
2

Zlatan Ibrahimovic lijkt hard op weg om zijn loopbaan te vervolgen in de Verenigde Staten. De 36-jarige Zweed van Manchester United zou dichtbij een transfer naar LA Galaxy zijn.

Volgens ESPN is de deal tussen Ibrahimovic en de Amerikanen al bijna rond. Naar verluidt moeten lokale sponsors bijspringen om het salaris van de Zweedse superster te kunnen bekostigen. Ibrahimovic geldt niet als een zogeheten Designated Player, waardoor LA Galaxy te maken heeft met een salarisplafond.

De interesse vanuit Californië komt niet uit de lucht vallen. Een half jaar geleden werd Ibrahimovic al nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar LA Galaxy. De Zweed, toen herstellende van een kruisbandblessure, gaf er echter de voorkeur aan om een nieuw contract bij Manchester United te tekenen. Inmiddels heeft hij zijn rentree voor The Red Devils gemaakt, maar heeft hij nog niet zijn oude vorm te pakken.

Wat voor bedrag LA Galaxy op tafel moet leggen om het tot medio 2018 doorlopende contract van Ibrahimovic af te komen, is vooralsnog onduidelijk.

Update 17.50: Manchester United-manager Jose Mourinho lijkt niet van plan om voor een eventuele transfer van Ibrahimovic te gaan liggen. "Als de verhalen kloppen, dan zullen we het hem niet moeilijk maken", liet de Portugees weten tijdens zijn perspraatje op maandag.