Tunesië maakt oefenschema bekend, grootmacht laatste test voor Rode Duivels

Tunesië maakt oefenschema bekend, grootmacht laatste test voor Rode Duivels

27-01-2018 15:27

Het is nog steeds maar januari, maar heel wat landen zijn natuurlijk al volop bezig met de voorbereiding op het WK in Rusland. Bij Tunesië is het oefenschema al volledig klaar. De opponent van de Rode Duivels in de groepsfase kiest voor een mix van vriendschappelijke duels.

De Noord-Afrikanen beginnen hun 'missie-Rusland' met een confrontatie met Iran op 23 maart, op eigen bodem. Daarna reizen ze af naar Nice, waar vier dagen later een pot tegen Costa Rica geprogrammeerd staat. Het beste bewaren de Tunesiërs voor het einde: op 9 juni spart het land tegen niemand minder dan Spanje. Dat duel zal plaatsvinden tijdens het oefenkamp in Rusland, meer bepaald in Krasnodar.

Via die drie wedstrijden hopen 'De Adelaars van Carthago' zich in ideale omstandigheden voor te bereiden op de groepsfase van het WK. Daarin treffen ze eerst Engeland, nadien onze Duivels en tot slot Panama. De oefenpot tegen Costa Rica past duidelijk in het kader van die laatste ontmoeting, terwijl de Spanjaarden Tunesië moeten voorbereiden op de hogere kwaliteit bij Engeland en onze nationale ploeg.