Peeters helpt Cercle handje in strijd om periodetitel met winst tegen OHL

26-01-2018 22:25
1

Oud-Heverlee Leuven heeft een bijzonder slechte zaak gedaan in de strijd om de periodetitel. In eigen huis ging het met 0-1 onderuit tegen KVC Westerlo.

Dat Westerlo onderin het klassement staat, was er niet aan te zien. De Kemphanen begonnen het best aan de partij en kregen ook de meeste mogelijkheden. Halverwege de eerste helft stond het ook terecht 0-1 na een doelpunt van Benji De Ceulaer.

OHL kreeg ook nog een goede kans op de gelijkmaker, al belandde de bal niet in doel. Westerlo tikte rustig verder uit en liet de thuisploeg niet voetballen. De Leuvenaren kwamen wel feller uit de kleedkamer, maar voor grote kansen zorgde dat niet. In de laatste twintig minuten was er dan toch die Leuvense storm, wat de thuisploeg bijna fataal werd. De Ceulaer zorgde ei zo na voor de 0-2.

De thuisploeg ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar die bleef uit. De 0-1 stand bleef op het bord staan. Een slecht resulaat voor de Leuvenaren.

Door de nederlaag blijft OHL steken op de derde plek in de stand. Het telt nu al vijf punten achterstand op leider Cercle Brugge, dat zaterdag tegen Roeselare speelt. Er zijn nog vier wedstrijden te gaan, maar het wordt moeilijk voor de Leuvenaren om de periodetitel te pakken.