Appiah doet fikse investering voor carrière: Het is best wel duur, ja

Appiah doet fikse investering voor carrière: "Het is best wel duur, ja"

26-01-2018 12:30
3

Dennis Appiah komt dit seizoen opnieuw veel in actie voor Anderlecht, zij het dan vooral door de blessures bij Andy Najar. De Fransman van Ghanese origine doet alles om zijn carrière te laten slagen. Zo heeft hij zélf een mental coach onder de arm genomen.

Een aantal clubs gebruiken een mental coach om hun spelers scherp te krijgen. Anderlecht heeft er echter geen. Geen probleem voor Appiah, die dan maar uit eigen zak zo'n coach betaalt.

"Ik begon ermee toen ik nog bij Caen speelde en hij brengt me rust. Ik vertel hem hoe ik me voel. Hij zegt me op zijn beurt hoe ik een match moet aanpakken, bestudeert mijn lichaamstaal na een slechte pass en zaken die ik niet aan anderen zeg, vertrouw ik hem wel toe. Hij is geen psycholoog, maar een voetbalvertrouweling. Zo had ik bij Caen soms concentratieproblemen. Hij hielp me daar van af", vertelt hij bij Het Nieuwsblad.

Appiah vertrouwt rotsvast in deze coach. "Al van bij Caen proberen we minstens één keer per week een uur te Skypen, één keer in de maand spreken we persoonlijk af en ik stuur beelden van mijn matchen. Sowieso ben ik een type dat veel nadenkt. Niet alleen over voetbal, maar over alles."

De Fransman heeft zo al veel vorderingen gemaakt. "Weet je dat ik vroeger soms maar vier uur per nacht sliep? Dan moest ik opstaan voor een toilet­bezoek en dan begon het te malen in mijn hoofd. Met relaxatieoefeningen heeft mijn mental coach dat verholpen. Of het niet duur is? Best wel, zeker als je een ­gerenommeerde naam wil. Maar als ik zie wat het me oplevert, is het zeker de moeite waard."