Barcelona is Real Madrid niet en klaart de klus wel

Barcelona is Real Madrid niet en klaart de klus wel

25-01-2018 23:22
1

FC Barcelona heeft zich donderdagavond geplaatst voor de halve finales van het Spaanse bekertoernooi. Stadgenoot Espanyol werd in Camp Nou met 2-0 verslagen; die overwinning was voldoende na de 1-0 nederlaag tijdens het heenduel. 

Zoals bij álle bekerduels van Barça stond ook nu weer Jasper Cillessen onder de lat. De goalie van het Nederlands elftal zag hoe zijn ploeg al heel vroeg in de wedstrijd de achterstand uit de eerste ontmoeting wegpoetste. Op aangeven van rechtsback Aleix Vidal kopte Luis Suarez bij de tweede paal binnen. 

Binnen een halfuur werd het 2-0. Lionel Messi kreeg de bal met enig geluk voor zijn linkervoet en haalde uit. Via een verdediger van Espanyol verdween het leer achter de kansloze Pau Lopez.  

In 

In de tweede helft liet Barça-trainer Ernesto Valverde Philippe Coutinho debuteren. De Braziliaanse spelmaker, die eerder deze maand voor meer dan 100 miljoen euro overkwam van Liverpool, verving Andrés Iniesta. Met Coutinho binnen de lijnen gaf Barcelona de voorsprong niet meer uit handen. Thomas Vermaelen deed niet mee. De Rode Duivel is geblesseerd. 

Real Madrid werd woensdag door het bescheiden Leganés uitgeschakeld. Eerder plaatsten Sevilla en Valencia zich voor de halve finales van het bekertoernooi.